Hlasno kričím, určite mám pravdu.

(Občas som zlomyseľný😟)

V dnešnom svete sa prezentuje mnoho jedincov ako „odborníci“ z vysokej školy života. Sú presvedčení, že majú všetky odpovede, a že ich skúsenosti a názory sú jedinou pravdou, ktorá stojí za to. Ich hlasité vyjadrovanie a nedostatok pokory ma však núti pochybovať o tom, či skutočne majú kľúče k všemocnej pravde.

Samozrejme, táto skupina odborníkov je presvedčená, že len oni majú pravdu o ekonomike, stratégii hokeja, medicíne …. A prečo nie? Veď existuje len jedna pravda a tá je, samozrejme, tá naša! Čo znamená, že názory ostatných sú len bezcennými šumami v porovnaní s našou neomylnou múdrosťou.

Nech už ide o ekonomické trendy, taktiky hry na ľade alebo najnovšie zdravotné postupy, títo odborníci sú pevne presvedčení, že ich názory sú nadradené všetkým ostatným. Pre nich je nevyhnutné, aby ich hlasy boli počuť nad všetkými ostatnými, pretože veď len oni poznajú pravdu a majú odpovede na všetko. Čím hlasnejšie, tím viac pravdy 🤔.

No a pokora? Kto ju potrebuje? Veď nie sme tu preto, aby sme sa učili od ostatných alebo si uvedomovali, že naše znalosti a skúsenosti majú obmedzenia. Nechápaví ľudia by mohli tvrdiť, že múdrosť vyplýva z pokory, ale to je len nezmysel! V konečnom dôsledku existuje len jedna pravda a my sme majstri tejto pravdy!

Takže buďme hrdí na našu jedinú pravdu a ignorujme ostatných, ktorí sa odvažujú mať iné názory. A nezabúdajme, že odbornosť je len o tom, ako hlasno vykríknuť svoje presvedčenie a presvedčiť ostatných, že len my sme držiteľmi všetkých odpovedí.

Sorry za tento výkrik, ale v poslednej dobe ma to triafa z každej strany. Osobne sa snažím viac počúvať ako kričať, niekedy mi to proste nedá.

Prajem kľudné leto aj keď moja predtucha vraví, že toto leto bude obzvlášť úrodné 🤔.

💎 osobné konzultácie – https://calendly.com/53k
Teším sa na stretnutie s Vami
Martin

#koučing#mentoring#53K