Reflexia polročného programu s klientom

Dnes dlhé a …, možno niekto dočítate až do konca🤔.
Alebo dnešná reflexia polročného programu s klientom, CEO menšej spoločnosti.

Keramický hrnček
Počul som príbeh o bývalom námestníkovi ministra obrany, ktorý mal prednášať na veľkej konferencii. Zaujal svoje miesto na pódiu a začal publiku prednášať svoje pripravené poznámky. Odmlčal sa, aby sa napil kávy z polystyrénového pohára, ktorý si so sebou vzal na pódium. Napil sa, pozrel sa dole na pohár a usmial sa.

„Pamätáte si ma?“ spýtal sa publika. „Stál som tu minulý rok na tejto konferencii na tomto pódiu. Vtedy som však bol ešte námestníkom ministra.“ Vysvetlil, že vtedy priletel v business triede a na letisku ho čakal človek, ktorý ho odviezol do hotela. V hoteli ho už vopred očakávali, takže mu len dali kľúče a ukázali mu izbu. Na druhý deň ráno ho v hale čakal vodič, ktorý ho odviezol na to isté miesto, kde sa nachádzali dnes. Do budovy ho zaviedli bočným vchodom, odviedli ho do šatne prednášajúcich a dali mu kávu v krásnom keramickom hrnčeku.

„Ale dnes, keď tu stojím pred vami s prejavom, už nie som námestníkom ministra,“ pokračoval. „Prišiel som včera druhou triedou a na letisku ma nikto nečakal. Musel som si vziať taxi do hotela, kde som sa sám zaregistroval a išiel do izby. Dnes ráno som z hotela prišiel taxíkom. Vošiel som hlavným vchodom a hľadal som cestu do zákulisia. Tam som sa jedného z technikov opýtal, či môžem dostať kávu. Ukázal mi na automat na kávu na stole pri stene. Tak som si išiel naliať kávu do tohto polystyrénového pohára,“ povedal a ukázal pohár publiku.

„Zdá sa mi,“ zamyslel sa, „že ten keramický hrnček, ktorý som dostal minulý rok… nebol určený pre mňa. Bol určený pre pozíciu, ktorú som zastával. Ja si zaslúžim len polystyrénový pohár.“

„Toto je najdôležitejšia lekcia, ktorú vám všetkým môžem odovzdať. Žiadne výhody, odmeny a privilégiá, ktoré získate vďaka svojej pozícii, nie sú určené pre vás. Sú určené pre rolu, ktorú plníte. A keď túto rolu opustíte, čo sa skôr či neskôr stane, keramický hrnček dostane ten, kto vás nahradí. Pretože si nikdy nezaslúžite nič viac než polystyrénový pohár.“
(Simon Sinek – Lídri jedia poslední)